Mijn naam is Ilonka Graauwmans. Sinds 1999 ben ik de trotse eigenaresse van schoonheids- en pedicuresalon ‘Salon Ilonka’. In mijn Salon staat aandacht, privacy en ontspanning op de eerste plaats. En door de persoonlijke en gezellige sfeer, ontstaat een heerlijk moment voor jou om even tot rust te komen. Het is mijn missie dat jij ontspannen, tevreden en stralend naar buiten gaat.

Als kind al geboeid door het vak
Als klein meisje ging ik vaak met mijn moeder mee naar de schoonheidsspecialiste. Een heerlijk uitje voor ons beiden. Want naast dat mijn moeder zichtbaar genoot, was ik altijd bijzonder geïnteresseerd in elk detail. Ik keek hoe mijn moeder ontspannen in die prachtige verstelbare stoel lag, volgde nauwkeurig iedere handeling van de schoonheidsspecialiste en bekeek met aandacht alle prachtige potjes en crèmes. Het jonge meisje van toen zag schoonheidsspecialiste als een hobby, iets wat je doet omdat het zó ontzettend leuk is.

Van iets leuks je beroep maken
Later studeerde ik aan het Florijn College in Breda. Daar zat ik heel duidelijk niet op mijn plek. Toen een decaan letterlijk een laatje opentrok met daarin een folder over een opleiding tot schoonheidsspecialiste, ging er voor mij een wereld open. Kan je van zoiets leuks ook gewoon je beroep maken? Per direct schreef ik me in voor de opleiding Esthetica bij een Particuliere school aan de Singels van Breda.

Mijn oude slaapkamer en een bijzondere stoel
In no time haalde ik alle diploma’s en ging ik stage lopen. Ik vond het beroep direct fantastisch! Tegelijkertijd zag ik dat ik het zelf beter kon. Vol enthousiasme bouwde ik mijn slaapkamertje in het huis van mijn ouders om en werd mijn trots geboren: Salon Ilonka. Nu nog een stoel….  Zou het toeval zijn geweest, dat de stoel van de schoonheidsspecialiste van mijn moeder, precies op dat moment te koop stond?

Van zelfgemaakte foldertjes tot prachtige Salon
Gedreven ging ik aan de slag. Ik maakte foldertjes en flyerde door de hele buurt. Dit heeft me destijds direct een grote vaste klantenkring opgeleverd en dat is altijd zo gebleven. Nog steeds komen er mensen bij mij, die ooit via die folder mijn Salon leerde kennen. Deze klanten ontvang ik sinds 2003 in mijn nieuw gebouwde Salon, achterin onze eigen tuin. Een schattig huisje, met een eigen opgang en toilet, waar jij heerlijk kan ontspannen en tot rust komt.

Trots en nog altijd leergierig
Ik ben trots op wat ik heb opgebouwd en blijf nog altijd enorm geboeid door mijn vak. Met mijn leveranciers en groothandels heb ik een hele goed band dus regelmatig word ik door hen uitgenodigd voor een cursus of inspiratie-sessie. Daarmee blijf ik op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen uit mijn vak. Mijn vak, dat eigenlijk nog steeds voelt als een hobby!

Wees welkom in mijn schoonheids- en pedicuresalon!

Liefs,

Ilonka